Select Page

Η γλυκομαννάνη (konjac, glucomannan) είναι μια υδατοδιαλυτή φυτική ίνα που εξάγεται από τις ρίζες του φυτού konjac και παραδοσιακά χρησιμοποιείται στην Ασία ως ιατρική θεραπεία.

Καλλιεργείται στην Ιαπωνία, Κίνα και Ινδοκίνα και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία noodles, tofu, μπισκότων και άλλων προϊόντων ή χρησιμοποιείται σε ακατέργαστη μορφή. 

Στη χώρα μας διατίθεται ως συμπλήρωμα διατροφής και προστίθεται σε τρόφιμα όπως ζυμαρικά και αλεύρι. 

  • Έχει εξαιρετική ικανότητα να απορροφά  νερό (50 φορές το βάρος της) και είναι μία από τις πιο ιξώδεις φυτικές ίνες.
  • Έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. 
  • Καταλαμβάνει χώρο στο στομάχι και προάγει την αίσθηση πληρότητας, μειώνοντας την πρόσληψη τροφής στο επόμενο γεύμα.
  • Καθυστερεί τη γαστρική κένωση συμβάλλοντας στην αύξηση του κορεσμού.

Η γλυκομαννάνη φαίνεται να προκαλεί μέτρια απώλεια βάρους σε υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα όταν λαμβάνεται τακτικά πριν από το γεύμα και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν συνδυάζεται με μια υποθερμιδική διατροφή.