Select Page

H παχυσαρκία είναι σήμερα ένα από τα πιο σπουδαία διατροφικά προβλήματα των προηγμένων κοινωνιών. Πρόκειται για μία πολυπαραγοντική νόσο η οποία ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

Ορίζεται ως το θετικό ισοζύγιο ενέργειας, της πρόσληψης δηλαδή θερμίδων με την τροφή, οι οποίες όμως υπερβαίνουν την κατανάλωση τους, με αποτέλεσμα την αυξημένη εναπόθεση λίπους στις λιπαποθήκες του ανθρώπινου σώματος.

Οι πιο σημαντικοί παράγοντες στην πρόκληση της παχυσαρκίας είναι οι εξής:

 • Ηλικία, ειδικότερα μετά την ηλικία των 50 ετών.
 • Παιδιά τα οποία έχουν υπάρξει παχύσαρκα στην ηλικία κάτω των 3 ετών, έχουν 10% αυξημένες πιθανότητες να παραμείνουν και κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους παχύσαρκα
 • Εφόσον ένας από τους δύο γονείς είναι υπέρβαρος τότε η πιθανότητα στο άτομο αυξάνεται στο 40%, άνω αν και οι δύο γονείς του είναι υπέρβαροι, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 80%.

Επιπλέον παράγοντες:

 • Βιολογικοί
 • Κοινωνικοί
 • Το φύλο
 • Συμπεριφορικοί (άσκηση, αλκοόλ κτλ.)
 • Παθολογικά αίτια
 • Εθνικότητα

Ο μεταβολισμός

Ο Μεταβολικός Ρυθμός Ηρεμίας (RMR) είναι η ελάχιστη ποσότητα θερμίδων που καταναλώνονται ώστε το σώμα να διατηρήσει τις ζωτικές του λειτουργίες.

Πως μπορώ να τον μετρήσω;

Η μέτρηση του μεταβολισμού σας είναι εύκολη και γρήγορη. Απλά αναπνέετε κανονικά μέσα από μια μάσκα για 10-15 λεπτά.

Στο τέλος του τεστ θα μάθετε το ακριβές ποσό θερμίδων που το σώμα σας καταναλώνει καθημερινά.

Στο ODC Clinic χρησιμοποιείται η canopy για πιο ασφαλή και ακριβή αποτελέσματα.

Ποσοστό λιπώδους ιστού

Ποσοστό λιπώδους ιστού >30% του σωματικού βάρους για τις γυναίκες και ποσοστό λιπώδους ιστού >25% για τους άνδρες είναι συμβατό με παχυσαρκία.

Η κεντρική κατανομή του λίπους συνδέεται με μεγαλύτερη συγκέντρωση σπλαχνικού λίπους το οποίο σχετίζεται με αυξημένη εμφάνιση των εξής:Δυσλιπιδαιμιών

 • Υπέρτασης
 • Στεφανιαίας νόσου
 • Σακχαρώδους διαβήτη.

Ποιες είναι οι θεραπείες αντιμετώπισης της παχυσαρκίας που μπορούμε να συνδυάσουμε στο ODC Clinic

Ιατρική Κρυολιπόλυση

Αποτελέσματα σε μία μόνο συνεδρία

Η τεχνολογία βασίζεται στο γεγονός ότι τα λιποκύτταρα είναι ευαίσθητα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες τα λιποκύτταρα “πεθαίνουν”  και αποβάλλονται από τον οργανισμό σταδιακά με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιοχές όπως:

 • Βραχίονες
 • Κοιλιά
 • Μηρούς
 • Γόνατα
 • Γλουτούς

Το σύστημα Κρυολιπόλυσης  είναι κατηγορίας ιατρικής τεχνολογίας σχεδιασμένα για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω υγιείς ιστοί.

Μετά από 6 εβδομάδες παρατηρείται σημαντική και μετρήσιμη  απώλεια λιπώδους μάζας.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας δεν φαίνονται άμεσα, γιατί η διαδικασία απομάκρυνσης των λιποκυττάρων από το σώμα γίνεται σταδιακά, μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος.

Από την 6η έως την 10η εβδομάδα θα μπορείτε να παρατηρείτε τη διαφορά, ωστόσο το υποδόριο λίπος στην περιοχή θεραπείας ενδέχεται να ελαττώνεται και στους επόμενους μήνες.

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα;

Τα λιποκύτταρα καταστρέφονται και απομακρύνονται μόνιμα από το σώμα σας, επομένως το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Ωστόσο είναι σημαντικό να προσέχετε τη νέα σας γραμμή υιοθετώντας μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση.

Συμπληρωματικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι άλλες μέθοδοι για περεταίρω απώλεια λιπώδους ιστού.

Θερμολιπόλυση

To Encurve είναι ο εύκολος και άνετος τρόπος για τη μείωση των λιποκυττάρων μέσω της απόπτωσης, με την εφαρμογή επαγωγικών βραχέων ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων προκαλώντας τοπική υπερθερμία.

Η λειτουργία του μέσω ελεγχόμενης διοχέτευσης ενέργειας δρα στοχευμένα και σε βάθος στα λιποκύτταρα.

Το Encurve χρησιμοποιεί μια εξειδικευμένη συχνότητα (27.12MHz) για να στοχεύσει επιλεκτικά και να θερμάνει τα λιποκύτταρα στη βέλτιστη θερμοκρασία ώστε να προκαλέσει μετουσίωση των κυττάρων, οδηγώντας σε κυτταρικό θάνατο.

Μεσοθεραπεία Σώματος

Με τον όρο μεσοθεραπεία σώματος, αναφερόμαστε στην έγχυση ειδικών ουσιών κάτω από την επιφάνεια του δέρματος (ενδοδερμικά).

Η θεραπεία μπορεί να αντιμετωπίσει μία πληθώρα δερματικών προβλημάτων και ατελειών του σώματος.

Η μεσοθεραπεία σώματος είναι ενέσιμη τεχνική και μπορεί να εφαρμοστεί στους γλουτούς, τους μηρούς και γενικότερα σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει τοπικό λίπος και κυτταρίτιδα.

Κρουστικοί Υπέρηχοι

Η θεραπεία διεισδύει στους βαθύτερους ιστούς, μειώνει τον όγκο των λιποκυττάρων , βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, προάγει την σύνθεση του κολλαγόνου και ενεργοποιεί την διαδικασία κυτταρικής ανάπλασης.